%AM, %09 %439 %2020 %10:%Stu

U Lazaretima održana edukativno-zabavna radionica 'Škola letenja dronom'

Učenici Osnovne škole Ivan Gundulić dobro su se zabavili ali i naučili nešto novo na radionici 'Škola letenja dronom' koju je organizirala Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o u sklopu projekta “OPERA II” kojem je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Radionica se održala u petak, 6. studenoga u Lazaretima, a cilj je bio podignuti razinu svijesti učenika o STEM obrazovanju. Radionice su osmišljene na način da učenike inspiriraju i motiviraju na proučavanje i usavršavanje u područjima od iznimne važnosti za razvoj društva i društvene konkurentnosti, što ih u konačnici dovodi do izbora odlično plaćenih i prestižnih profesija. Također, znanja i vještine iz raznovrsnih polja, učenicima mogu koristiti i u rješavanju problema i izazova iz svakodnevnog života.

U projektu su, kroz aktivnosti koje provodi DURA, održane do sada tri STEM radionicama na kojima su učenici naučili kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih elemenata, te kakav je to osjećaj upravljati bespilotnom letjelicom.

Jedan od ciljeva projekta punog naziva “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije - OPERA II“ je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada te su se diljem Dubrovačko-neretvanske županije provodile radionice na teme poduzetništva, STEM obrazovanja, jačanja kapaciteta i održivog funkcioniranja partnerskog vijeća te radionice za predstavnike institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

ESF_ULJP_lenta_i_logotip.png