%PM, %04 %619 %2020 %15:%Lip

Natječaj 'Umjetnost i kultura online' predstavljen na Korčuli

Dubrovačko-neretvanska županija organizirala je trodnevnu radionicu 'Umjetnost i kultura online', koja se od 1. do 3. lipnja održala u prostorijama Grada Korčule.  

Na radionici, održanoj u sklopu provedbe projekta 'OPERA II - „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“, predstavljen je Poziv kojim se želi povećati socijalna uključenost osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Radionicu je vodila vanjska suradnica u području upravljanja projektima Aleksandra Janjić, koja je polaznike upoznala s uvjetima natječaja, a tijekom praktičnog dijela razvili su i konkretne projektne prijedloge.

Ovim Pozivom financirat će se aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Vrijednost financiranja po projektu je od 100 tisuća do pola milijuna kuna. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva poput umjetničkih organizacija i udruga koja djeluje u području kulture i umjetnosti. Partneri na projektu mogu biti također organizacije civilnog društva, javne ustanove u kulturi te jedinice lokalne ili područne samouprave.

Više o natječaju može se pronaći na stranici Europski strukturni i investicijski fondovi.

 

ESF ULJUP lenta i logotip