%AM, %21 %443 %2019 %11:%Lis

Startup vikend u Dubrovniku okviru projekta Opera II

Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Marin Držić sudjelovali su na „Startup weekendu“ koji se održao 18. i 19. listopada u prostorijama škole i Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o., ujedno i organizatora radionice.

Startup weekend bio je namijenjen osnovnoškolcima i organiziran je u sklopu projekta OPERA II – “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županije. Trenutni ekonomski čimbenici su u potpunosti promijenili pogled na poduzetništvo koje je postalo nezaobilazan pokretač zapošljavanja i gospodarskog rasta i iz tog razloga učenici su uključeni u razvoj poduzetničke ideje koju samostalno izaberu.

Ovaj Startup weekend je osmišljen na način da učenike inspirira i motivira na poduzetničko promišljanje. U dva dana partneri na projektu, predstavnici DURA-e, su kroz platno poslovnog modela pojasnili učenicima proces razvoja i ispitivanja svoje ideje. Uz pomoć stručnih mentora, u dva dana, timovi su razvijali svoje poduzetničke ideje te su kroz praktično iskustvo dobili mogućnost prepoznati čimbenike koji dovode do uspjeha na tržištu.

Partneri s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik, su razradili i temu „Upravljanje ljudskim potencijalima“. Učenici su kroz metodu igranja uloga vježbali postupak odabira novog zaposlenika. Učili su raditi analizu radnog mjesta (što osoba na poslu treba točno raditi, koje osobine i vještine/znanja treba imati), kako privući nove zaposlenike, kako voditi selekcijski intervju i donijeti odluku o zapošljavanju.

Startup weekendu je prisustvovalo 13 učenika, podijeljeni u 4 tima. Pobjednički tim čine učenici sedmog razreda OŠ Marina Držića: Karmen Marija Đurić, Tyra Vladić, Vito Šutalo i Đuro Bunda s projektom „Color lab cafe“.

 

ESF ULJP lenta i logotip