%AM, %11 %363 %2019 %09:%Lip

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta Opera II

Drugi partnerski sastanak projekta OPERA II ”Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije” održan je 11. lipnja, u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik. Nositelj i partneri projekta OPERA II, predstavili su ovom prilikom plan i program aktivnosti koje se planiraju do kraja 2019. godine.

Prezentiran je plan promocije i vidljivosti projekta u medijima s obzirom da se u sklopu projekta OPERA II planiraju brojne edukativne radionice o poduzetništvu te STEM obrazovanju za učenike osnovnih i srednjih škola Dubrovačko neretvanske županije. Planirano je ukupno 12 radionica na tri lokacije što uključuje otok Korčulu, dolinu Neretve i grad Dubrovnik. Šest radionica, odnosno Start-up weekenda, te još šest dvodnevnih radionica za promociju STEM zanimanja provesti će Razvojna agencija grada Dubrovnika - DURA i Sveučilište u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik.

Glavne aktivnosti projekta OPERA II su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije. Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskom Strategijom za razvoj ljudskih potencijala. Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

 

ESF ULJUP lenta i logotip