%PM, %30 %500 %2019 %12:%Sij

OPERA II Započelo analiziranje tržišta rada za ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih mladih ljudi

U sklopu projekta Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije OPERA II započela je provedba analize tržišta rada za ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih mladih osoba. Cilj analize je dobiti sveobuhvatne podatke o razlozima nezaposlenosti i podzaposlenosti mladih osoba do 34 godine na području Dubrovačko-neretvanske županije. Temeljen dobivenih podataka izradit će se akcijski plan prilagođen lokalnim potrebama u svrhu kreiranja budućih politika zapošljavanja i obrazovanja.

Analiza se sastoji od dva metodološka pristupa – intervjui i on-line anketa. U periodu od 21. do 27. siječnja 2019. napravljeni su dubinski strukturirani intervjui sa 22 mlade nezaposlene osobe sa područja cijele županije.

Nositelj projekta OPERA II je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Dubrovnik, Regionalna razvoja agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija Dura, Korčulanska razvojna agencija Kora, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo.

Aktivnost uspostave inovativnog modela analize tržišta rada za ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih mladih osoba i izrada akcijskog plana, za potrebe projekta provodi tvrtka WYG savjetovanje iz Zagreba.

ESF ULJUP lenta i logotip