%AM, %17 %360 %2020 %09:%Kol

Osnove poduzetništva prezentirane u Metkoviću

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije je, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik, 25. i 26. lipnja u Metkoviću održao dvodnevnu radionicu “Osnove poduzetništva” za nezaposlene osobe koje namjeravaju pokrenuti vlastiti posao.

Ovo je, ujedno, bila i posljednja radionica Centra u sklopu projekta “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“ te su time završene projektne aktivnosti Centra kao partnera u projektu.

Polaznicima su se prezentirale mogućnosti registracije, prednosti i nedostaci pojedinog oblika registracije s troškovnog aspekta, propisani obvezni uvjeti potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti, kao i mogućnosti financiranja. Osim navedenog, polaznici su upoznati s poslovnim planiranjem, prodajom, upravljanjem ljudskim potencijalom te marketingom.

Jedan od ciljeva projekta ‘OPERA II’ je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada te se diljem Dubrovačko-neretvanske županije provode radionice na teme poduzetništva, STEM obrazovanja, jačanja kapaciteta i održivog funkcioniranja partnerskog vijeća te radionice za predstavnike institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u sklopu poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”. Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA te Sveučilište u Dubrovniku. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran u sto postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.