%PM, %11 %582 %2020 %13:%Ožu

Učenici Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik učili upravljati dronom

Tehnološki napredak oduvijek je intrigirao ljude od najranijih uzrasta, stoga ni ne čudi interes učenika Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik za radionicu projektnog partnera Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o organiziranu u sklopu projekta “OPERA II” kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Učenje i zabava zajednički su nazivnik radionice „Škola letenja dronom“, koja je održana u Lazaretima, a sudionici su bili  učenici Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik. Cilj radionica je podignuti razinu svijesti učenika o STEM obrazovanju. Radionice su osmišljene na način da učenike inspiriraju i motiviraju na proučavanje i usavršavanje u područjima od iznimne važnosti za razvoj društva i društvene konkurentnosti, što ih u konačnici dovodi do izbora odlično plaćenih i prestižnih profesija. Također, znanja i vještine iz raznovrsnih polja, učenicima mogu koristiti i u rješavanju problema i izazova iz svakodnevnog života.

U sklopu projektnih aktivnosti održane su do sada tri STEM radionicama na kojima su učenici naučili kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih elemenata, te kakav je to osjećaj upravljati bespilotnom letjelicom.

Nositelj projekta “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“ je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

 

ESF ULJUP lenta i logotip