%PM, %10 %558 %2019 %13:%Pro

Održana 10. Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala DNŽ

Deseta Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko neretvanske županije (PVTR) održana je u hotelu Adria u Dubrovniku, a vodila ju je predsjednica PVTR-a Žaklina Marević, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Sjednica je otvorena prezentacijom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o stanju aktivnosti na tržištu rada Dubrovačko-neretvanske županije tijekom 2019. godine. Nakon toga predstavljeni su projekti iz područja Europskog socijalnog fonda (ESF) u Dubrovačko-neretvanskoj županiji među kojima su posebno istaknuti “Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II”, pet projekata iz Programa za zapošljavanje žena- ZAŽEŽLI s područja županije, projekt “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa Dubrovačka”, dva projekta Udruge Deša, projekt tvrtke Katus d.o.o. i udruge Novi otok i LAG-a 5, te projekt “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, Dubrovačke razvojne agencijae DURA, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, strukovnih škola sa područja županije, dječijeg vrtića, kao I poslodavaci te organizacije civilnog društva.

Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije osnovano je 2011. godine, trenutno broji 27 članova iz javnog, gospodarskog, obrazovnog i civilnog sektora s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Kroz rad PVTR-a osigurava se jačanje lokalnih kapaciteta i sudjelovanje dionika u procesu planiranja i provedbe politike razvoja ljudskih potencijala. Među glavnim zadacima PVTR-a su utvrđivanje problema, ideja, rastućih klastera, i svih drugih pitanja koja se tiču politike zapošljavanja., kao I angažiranje svih dostupnih resursa u korist integrirane strategije prihvaćene od strane svih, a temeljene na stvarnim potrebama županije.

 

ESF ULJP lenta i logotip