%AM, %29 %413 %2018 %10:%Lip

Održan prvi partnerski sastanak u sklopu projekta Opera II

Zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovala je na prvom partnerskom sastanku povodom početka provedbe projekta OPERA II ”Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije”.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a njegova vrijednost iznosi 1.496.681,54 kuna te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda i trajat će 30 mjeseci.

Sastanku je nazočila i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić, nekoliko predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA-e i Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, Sveučilišta u Dubrovniku i Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj projekta je doprinijeti povećavanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja. Inicijative su usklađene s potrebama i strateškim prioritetima županije te jačanjem kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala (PVTR).

Glavne projektne aktivnosti su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskim Strategijama za razvoj ljudskih potencijala.

U sklopu projekta bit će održano ukupno deset radionica za 100 osobna ranjivih skupina na temu poduzetništva, ukupno osam radionica za 80 učenika osnovnih škola na temama poduzetništva i STEM (science, technology, engineering i mathematics) obrazovanje, ukupno četiri radionice za 48 učenika srednjih škola na temama poduzetništva i STEM obrazovanje, tri radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća i ukupno osam radionica za 40 predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda na temu pripreme projektnog prijedloga sukladno indikativnom planu objave natječaja.

Projekt će se provoditi diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli.ESF ULJP lenta i logotip