%PM, %13 %533 %2015 %13:%Tra

Održana 6. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

Na sveučilištu u Dubrovniku, 10. travnja 2015. godine održana je 6. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije koja se održala u okviru programa Sajma poslova u Dubrovniku.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, strukovnih škola i gimnazija na području županije, gradova i općina, razvojnih agencija, te organizacija civilnog društva.
U okviru sjednice, voditeljica Službe za praćenje i vrednovanje programa pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava predstavila je novi Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali iz kojeg će se do 2020. godine financirati projekata u vrijednosti 1,85 mlrd. EUR-a u skladu s prioritetima: povećanje zaposlenosti, bolji obrazovni sustav, socijalno uključivanje i učinkovitija javna uprava.


Dubrovačko-neretvanska županija predstavila je novi projekt O.P.E.R.A. – Operativna uspostava tehničkog tajništva za razvoj i promociju Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Dubrovačko- neretvanske županije – u okviru kojeg će se pripremiti nova Strategija razvoja ljudskih potencijala, održati niz edukativnih radionica i izraditi tri projektna prijedloga za novi Operativni program. Za novog tehničkog tajnika Partnerstva, financiranog iz ovog projekta putem Europskog socijalnog fonda, imenovan je Luko Srhoj, zaposlenik županije.

Na sjednici je prezentirano izvješće o radu tijekom 2014. godine, te su analizirani procesi na tržištu rada u 2014. i prvom tromjesečju 2015. godine.